Een kring is een groep homo’s, lesbo’s of biseksuelen die één keer per maand bijeenkomt, meestal bij iemand thuis. Aan de hand van thema’s wordt over van alles gepraat, onderwerpen die direct of indirect met homo- of biseksualiteit te maken hebben. Verder kan een kring veel gezellige activiteiten ondernemen. Er zijn kringen in heel Nederland.

Voorwaarden

Ben je homo, lesbisch, bi of transgender en wil je op een laagdrempelige en ongedwongen manier andere gelijkgestemden ontmoeten? Dan is De Kringen iets voor jou!

Kosten

Stichting de Kringen ontvangt geen subsidie en werkt uitsluitend met vrijwilligers. We kunnen ons werk alleen maar doen dankzij donaties. Uw bijdrage is van harte welkom. Doneren aan Stichting de Kringen kan door een bedrag over te maken op bankrekeningnummer NL37 INGB 0003 9455 08 van Stichting de Kringen. Voor grensoverschrijdende betalingen: IBAN NL 86 PSTB 0003 9455 08 / BIC PSTBNL21. Alvast hartelijk bedankt!

Stichting de Kringen is een goedgekeurde 'algemeen nut beoogende instelling' (ANBI). Hiermee kan uw gift in aanmerking komen voor aftrek van de belasting. De ANBI gegevens, zoals namen van het bestuur, statuten en een jaarverslag, kunt u hier vinden.

Aanvragen

Wil je bij een kring?

Dat kan. Meld je aan bij bij een contactadres bij jou in de buurt. De contactadressen staan op de landkaart hieronder. De lokale contactpersoon zoekt een kring voor je die het best bij je past. Is er geen contact bij jou in de buurt, dan kan je je altijd aanmelden via het landelijke informatiepunt: info@dekringen.nl of bel naar 06 - 83 229 797.

Meer informatie

Wat doen we zoal op Kringbijeenkomsten?

Een kring is een groep homo’s, lesbo’s, biseksuelen en/of transgenders die elke maand in een vaste samenstelling bijeenkomt. Deze bijeenkomsten zijn over het algemeen bij één van de leden thuis. Meestal bereidt een kringlid een gespreksthema voor.

Alhoewel thema’s niet altijd met homo- of biseksualiteit te maken hebben, hebben de meesten toch een roze randje. Sommige thema’s zijn luchtig, terwijl andere felle discussies kunnen opleveren. De keuze uit thema’s is eindeloos.

Een kring kan ook leuke activiteiten ondernemen zoals samen uitgaan, naar de film gaan, een wandeling maken of samen koken. Er zijn kringen die ook wel weekendjes weg gaan. De leden van een kring bepalen zelf de inhoud van de bijeenkomsten.