Kosteloze ondersteuning

Rijdt u geen auto meer of lukt het u niet meer zelfstandig gebruik te maken van het openbaar vervoer? Of gaat het lopen en fietsen steeds lastiger? Dan krijgt u misschien te maken met problemen wanneer u een afspraak heeft of bij het doen van uw boodschappen. Binnen de gemeente Helmond zijn er diverse vrijwilligersorganisaties en professionele instanties waarop u een beroep kunt doen voor hulp. Zodat u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven.

Hieronder vindt u een overzicht van de organisaties die in Helmond actief zijn. Deze zijn opgesplitst in een categorie 'kosteloze ondersteuning' en een categorie 'betaalde ondersteuning'. Betaalde ondersteuning kan soms (gedeeltelijk) worden vergoed vanuit een indicatie.
Komt u er met behulp van dit overzicht niet uit of wilt u bij het zoeken van de juiste ondersteuning of de aanvraag van een indicatie graag hulp van een professional? Neemt u dan contact op met het Programma Sociaal Domein van Gemeente Helmond via telefoonnummer 14-0492 of https://www.helmond.nl/zorgenondersteuning.